Mi az ultrahang?

Az ultrahangot gyakran tapasztalják az egészségügyben, ahol több értékelés során kivételes segédként működik. Ennek ellenére ez az ésszerűen kortárs megközelítés nemcsak diagnosztikai célokra használható, hanem az egészségklub terápiájában vagy a kozmetikumok területén történő használata is kedvező eredményeket hoz. Az ultrahang felfedezése a 20.század közepén csökken. az orvostudomány hátterében a legnagyobb újítások közé tartozik. Lényege egy akusztikus hullám továbbítása, amelynek frekvenciája a hanghatár felett van. Ez a hullám nem hallható az emberi fül számára, mégis delfinek vagy denevérek találják meg. Amikor kivették, ez a hullám üt a csontok és a belső szervek, ahol ez után tükrözött vissza, ami a képernyőn egy fotót a belső testrészek. A röntgenvizsgálat során az ultrahang előnyös, mivel a káros sugárzás nem hatolja át a testet. Az ultrahangos kezelés számos nehézségben rendkívül hatékonynak bizonyult. A terápia során a kezelt szöveteket mind mechanikai, mind hőteljesítmény befolyásolja. A terápia helyén regionális hőmérséklet-emelkedés következik be, ami fokozott vérkeringést eredményez, a feszültség boldog, a helyreállítási eljárás is felgyorsul, a fájdalom megszűnik.Ezért az ultrahang terápia alkalmas tartós gyulladásos ízületi betegségekre, poszttraumás problémákra, de emellett érrendszeri és bőrbetegségek kezelésére is. Az ultrahang hatásait emellett széles körben használják a kozmetikumokban, mint egyfajta lipo, amelyet kavitációnak is neveznek. Ezzel az eljárással a zsírsejtek felosztása következik be, majd az anyagok megszabadulása közvetlenül az intercelluláris területre. Innentől kezdve a zsír közvetlenül a nyirok vérkeringésébe szívódik fel, amelyet a testből történő kiválasztása követ. Ennek eredményeképpen súlycsökkenés történik, ami már az első lépés után is megfigyelhető. Egész, persze, ez nehéz, hogy indítson el minden felesleges zsírt, és ez annak köszönhető, hogy a tételek a máj, amely a folyékony zsír kell először finomítani. Ahhoz, hogy megtisztítsák az anyagok a zsírsejtek a szervezetből, ez is fontos, hogy alkoholt fogyasztanak elegendő mennyiségű folyadékot. Az ajánlott mennyiség körülbelül 2 liter naponta. Az egész eljárás, amely körülbelül 40 percet vesz igénybe, 10-14 nap elteltével megismételhető a kívánt szám eléréséhez. A kavitáció ellenjavallatai azonban anyaság, nyílt sérülések, vérrögképződési rendellenességek, varikózus kapillárisok, magas vérnyomás, epilepszia vagy hormonproblémák.Mi az ultrahang?

Kérdések és válaszok az ultrahanggal kapcsolatban

Mi az ultrahangvizsgálat fogalma? Az ultrahangértékelés vagy a Szonográfia egy jól ismert és megbízható, nem invazív (betegbarát) képalkotó módszer, amely nagy rendszerességgel ultrahanghullámokat használ a szövetek és a test szerveinek képére a test ellenőrzött helyén. Az ultrahanghullámokat egy egyedi ultrahangos szonda segítségével juttatják el a beteg testébe, a test belsejében a sejtekből és a test szerveiből mutatják be őket, és a szondán keresztül visszajuttatják és feldolgozzák őket egy kétdimenziós fotóvá, amely megtekinthető az ultrahangos berendezés kijelzőjén. Ezért az ultrahangos szerkentyű pontosan ugyanazzal az elvvel foglalkozik, mint a haditengerészetben használt szonár, pontosan ugyanaz a rendszerorientáció ugyanúgy megelőzi, mint például egy denevér.

Mi az a Doppler vizsga?

Doppler ultrahang értékelés, a klasszikus ultrahangos értékeléssel együtt, lehetővé teszi, hogy alaposan felmérje az érrendszerre vonatkozó megállapítást, kimondottan, egyenesen meghatározza az egyes erek keringési árait, majd ezt követően értékelje az érzárások jelenlétét vagy szűkülésük mértékét. Doppler után hívják Christian Doppler, aki eredetileg a következő fizikai jelenséget határozta meg 1842-ben: amikor az állandó hangmagasság (szabályosság) hangforrása közel kerül a nézőhöz, a megfigyelő a hangmagasságot jobban érzékeli, mint a tényleges hangmagasságot (amelyet a forrás küld ki). A normális életben felfedezhetjük ezt az érzést, például amikor egy zümmögő vonat vagy mentő halad el mellettünk, vagy amikor egy repülőgép repül felettünk. Például a radar ugyanazzal a koncepcióval működik, a Doppler-koncepciót pedig a mély tér terjeszkedésének igazolására is használják.

Az ultrahangvizsgálat biztonságos?

Az elemzési ultrahang évtizedes tapasztalata megerősítette, hogy ez biztonságos képalkotó megközelítés. Randizni, az ultrahang veszélyes káros hatásait a diagnosztikai vizsgálatokhoz használt teljesítményfokozatokban valóban megerősítették.

Kényelmetlen ez az értékelés?

Ultrahang vizsgálat önmagában nem árt. Valóban érezheti a szonda nyomását, amely bizonyos helyzetekben kellemetlen lehet, például egy ellenőrző vizsga során, nem sokkal a műtéti eljárás után.

Melyek a módszer korlátai?

Az ultrahangos hullámokat a gáz és a csontok tükrözik. Időnként a bélrendszerben lévő gáz nagymértékben megnehezítheti a hasi terület és az apró csípő értékelését. Az ultrahangos hullámok nehezen jutnak fantasztikus mélységekbe, ezért az elhízott embereket nehezebb felfedezni. A szövődmények emellett kiválthatják az érelmeszesedés által érintett artéria falának meszesedését (az artériák megkeményedése).Melyek a módszer korlátai?

Hogyan készüljek fel az értékelésre?

Meg kell ösztönözni a készítmény az orvos. A has és az apró medence értékelése esetén üres hasra van szükség, azaz legalább 6 órával a vizsga előtt nem szabad enni, 2 órával a vizsga előtt nem szabad inni. Más helyeken történő értékeléshez nincs szükség előkészítésre. Ne felejtse el magával vinni a küldő orvos által kitöltött értékelési jelentkezési lapot. Ha bármilyen orvosi eredménye vagy fényképe van a korábbi vizsgákról, amelyek az ultrahangvizsgálathoz kapcsolódnak, akkor vigye magával.

Hogyan történik az értékelés?

A vizsgálatot szakképzett és képesített orvos-radiológus végzi, aki megfelelő módszerrel rendelkezik az ultrahangvizsgálatok elvégzéséhez. Minden bizonnyal felkérik, hogy tegye félre mindaddig, amíg szükséges a vizsgált helyhez, majd pihenjen az értékelő ágyon. Az orvos az értékelés során az ultrahang szondát az elemzett hely mentén mozgatja. A test és a bőr közötti levegő jelenlétének megakadályozása érdekében az elemzett helyet egy speciális szonográfiai gél borítja, amely nem irritálja a bőrt vagy foltokat hagy, és kényelmesen letörölhető a testről az értékelés után. A vizsga során az orvos gondosan figyelemmel kíséri a kijelzőn megjelenő képet, megváltoztatja a vizsga paramétereit, és különböző egyedi dimenziókat készít. Az értékelés során felkérhetik, hogy tartsa vissza a lélegzetét, ne nyelje le, döntse hátra a fejét, húzza hátra a vállát, vagy akár változtassa meg testhelyzetét.

Van – e bármilyen probléma az értékeléssel?

Mint már említettük, az ultrahang egy teljesen biztonságos technika, amelyben sem komplikációk, sem veszélyek nem fordulnak elő. Figyelemre méltó esetekben az orvos választhatja az egyedi kontraszt képviselő intravénás beadásának igényét. Ebben az esetben orvosa javasolni fogja Önt a lehetséges, bár rendkívül ritka kockázatokról, amelyek az összehasonlító ügynök használatával kapcsolatosak, és kérni fogja az Ön kérelmét.

Hogyan dolgozzák fel a vizsga eredményeit? Meg kell várnom egy üzenetet az orvosom számára?

Közvetlenül az értékelés után, a vesz egy pillantást az egészségügyi szakember írja a megállapítás egyenesen „a számítógép”, és attól a pillanattól kezdve a Küldés, hogy az egészségügyi létesítmény számítógépes hálózat, a keresést kínálnak Akkreditált egyének, beleértve az egészségügyi szakember, hogy küldött az értékelés-ha, természetesen, ő lakik a mi egészségügyi központ. Következésképpen, ha kórházi orvosunk vizsgára küldi, akkor nem kell semmit várnia, orvosa minden bizonnyal megnézi a számítógépen történő keresést. Ha az említett egy másik orvos, akkor minden bizonnyal felajánlott kézzel nyomtatott keres 15 percen belül a vizsgálat után, vagy ez a megállapítás minden bizonnyal küldött ki az egészségügyi szakember postai úton. Természetesen Önnek joga van ahhoz, hogy az orvos röviden és világosan tisztázza, hogy mit talált a vizsgálat során, ne féljen kérdezni.Hogyan dolgozzák fel a vizsga eredményeit? Meg kell várnom egy üzenetet az orvosom számára?

Szólj hozzá!