Ultrahang, ultrahang, Szonográfia (UZ, USG, SONO)

Ultrahang, ultrahang, Szonográfia (UZ, USG, SONO)Analysis ultrahang egy jól ismert és megbízható nem invazív képalkotó módszer, amely nagyfrekvenciás ultrahanghullámokat használ a sejtek és a test szerveinek fiziológiai képalkotására a test vizsgált helyén. Ráadásul a Doppler ultrahangvizsgálat lehetővé teszi, hogy kvalitatív és kvantitatív módon értékelje a vaszkuláris ágyon történő keresést, különösen az érelzáródások jelenlétének felmérésére vagy a szűkület szintjének elemzésére. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a diagnosztikai ultrahang valóban igazolta, hogy ez egy biztonságos és megbízható képalkotó technika. Randizni, az elemzési értékelésekhez használt ultrahang nem biztonságos mellékhatásait valóban ellenőrizték. Ennek ellenére szükség van ennek a képalkotó megközelítésnek a megfelelő felhasználására, és ebben az esetben az értékelést az ultrahangvizsgálat terén elegendő tapasztalattal rendelkező, művelt orvos – radiológusnak és gyakorlatilag megfelelő ultrahangkészítőnek kell elvégeznie. Az ultrahangvizsgálatokat csak akkor kell elvégezni, ha orvosi tényező van számukra, és a lehető legalacsonyabb ultrahangos közvetlen expozíciót használják az alapvető diagnosztikai információk megszerzéséhez.

Ultrahangos munkakörnyezet

Radiológiai Tanszék A V Enterprkovice egészségügyi központban A. s.:.

1. Általános ultrahangvizsgálati terület (ultrahang 1).

az F pavilon földszintjén található, amelynek célja a nyak, a has, a kis részek – pajzsmirigy, nyálmirigyek, különféle egyéb lágy szövetek, bél traktusok ultrahangvizsgálata. Speciális értékelések ütemezett időben, és ez egy vizsga a fejében a infantsand ortopédiai kérdések-ízületek izomszövetek, szalagok ez a munkakörnyezet is hasznosítják az akut működés, beleértve a fekvőbeteg vészhelyzetben.

2. Az állat (mell) ultrahang vizsgálati területe (ultrahang 2).

a MAMMODIAGNOSZTIKAI és szűrési létesítmény helyiségeiben az F szerkezet első szakaszában fekszik, tevékenysége elsősorban a mell és a környező csomópontok ultrahangvizsgálatára összpontosul. Ezenkívül a kis részek, különösen a szemek vizsgálatára szakosodott. Ebben a részlegben a biopsziákat is végrehajtják – kevés példát véve a sejtekre szövettani vizsgálat céljából.

Az egyéneket egy adott kifejezésre vásárolják a résztvevő orvos kérelme alapján. A kórházi betegeket gyakorlati időben ellenőrzik korábbi telefonos konzultáció útján. Az intenzív problémákat előnyösen elemezzük.

Jelek (amikor ultrahangot kell végrehajtani)

Egyszerűen fogalmazva, az ultrahang értékelésének mutatója a vizsgált helyen végzett morfológiai keresés elemzése. Vagyis a válasz arra a kérdésre, hogy van-e valami furcsa a probléma helyén, és ha igen, mi van körülötte. Az ultrahang valóban praktikus módszer a hasi fogüregben, a nyak lágy szöveteiben és valahol máshol a test szerveinek elemzésére, ami azt illeti, szinte hatástalan a tüdő és a csontok vizsgálatára. Doppler ultrahang lehetővé teszi, hogy vizsgálja felül a keresést a hajók, különösen, hogy értékelje azok átjárhatóságát és végső soron a szűkület, amely általában alapul atherosclerosis (keményedés az artériák).

Ellenjavallatok (amikor az értékelést nem kell elvégezni) és az ultrahangvizsgálat kockázata

Az ultrahangvizsgálat ellenjavallatai (amelyek doppler-értékelésből állnak) nem léteznek. Az ultrahangértékelés veszélyei nem léteznek, illetve ismeretlenek. A technika korlátai:.

  • Elhízás: a jobb mennyiségű bőr alatti zsír megnehezítheti vagy megnehezítheti a sokkal mélyebb struktúrák felmérését.
  • Szelesség: az ultrahang tükröződik a gáz-Szövet interfészen, és a gázból álló has-vagy emésztőrendszeri kiskapu mögött tárolt struktúrák összetettek lehetnek.
  • Meszesedések: a meszesedések emellett ultrahanghullámokat mutatnak, és komplikációkat okozhatnak kifejezetten a Doppler-értékelésben a keringés vizsgálata során az erősen meszesedő plakkok láthatóságának honlapján.
  • Negatív fiziológiai állapotok: például a nyak vagy a nyaki artériák vizsgálata kihívást jelenthet rövid nyakú betegeknél vagy elágazásuk magas lerakódása esetén.
  • Nem együttműködő személy: a vizsga kihívást vagy nehézséget okozhat, ha az ügyfél nem koordinál, például ha nem tud még létezni, nem tudja visszatartani a lélegzetét, nem lehet az oldalára fordítani, vagy rendkívül fájdalmasan reagál a nyomásra ultrahangos szondával.

Értékelési sorrend

Az egyén a megbeszélt időpontban érkezik az értékelésre az előző megfelelő konzultáció után, intenzív esetekben a lehető leghamarabb a Kijelentkezés és az egészségügyi szakember bemutatása után. A súlyos szakmai problémákkal küzdő betegeket azonban aggodalomra ad okot.

Az egyén előkészítő munkája az ultrahangvizsgálat előtt

A hasra és az apró csípőre nézve az ügyfél üres hasat kezd (legalább 6 órával a vizsga előtt nem eszik). Ez elengedhetetlen annak érdekében, hogy korlátozzák a korlátozásokat ultrahang vizsgálat, mivel többnyire a létezését gáznemű anyagok a belekben és a gyomorban. Az előrendelt klienseknek javasolt, hogy a hasi terület és a medence vizsgálata előtt töltsék fel a húgyhólyagot (annak biztosítása érdekében, hogy a vizsgálat előtt ne vizeljenek, ideális esetben és akut körülmények között, hogy az ultrahangvizsgálat előtti laboratóriumi vizsgálathoz ne húzzanak belőlük pisit). Akut esetekben az ilyen embereket előkészítő munka nélkül is megvizsgálják. A fenti értékelések mellett nincs szükség előkészítésre.Az egyén előkészítő munkája az ultrahangvizsgálat előtt

Mit vigyen magával az értékeléshez

Az ügyfél egy megfelelően elkészített útmutatóval érkezik a vizsgára, ahol személyes adatait javasolják, külön meghatározzák az értékelés felhívását és várható előnyeit, javasolják a jelenlegi betegség gyors anamnézisét, a korábbi eljárások adatait és a szükséges vizsga kezelési eljárásait. Az áttekintést olvashatóan kell elkészíteni (lehetőleg írógépben vagy számítógépen), és nem hiányozhat a bemutató orvos neve és védjegye, valamint az adott osztály vagy mentő bélyegzője. Előnyösen a személynek magával kell hoznia klinikai dokumentumait, a szükséges ultrahangvizsgálattal kapcsolatos korábbi értékelések eredményeit, potenciálisan könnyen elérhető képdokumentációt is. Az ügyfél jön az értékelés megfelelően előkészített és tanácsolta.

Értékelési tanfolyam

A vizsgálatot egy művelt orvos-radiológus végzi, aki a vizsgált területre megfelelő ultrahangos szondát választ, és meghatározza az eszköz ideális kritériumait. Az ügyfél a vizsga során megnyomja a vizsgaasztalt, és betartja az orvos utasításait. Az orvosi szakember ultrahangszondával zökkenőmentesen áthelyezi a személy testét a vizsgált helyen, miközben figyeli a képet a kijelzőn. Az ügyfél bőrét egy gélréteg borítja a szonográfiához a vizsgált területen, szükség esetén steril gélt is kínálnak. A vizsga a szonda elhelyezése által kínált különböző síkokban történik, egyes esetekben a beteg különböző beállításaiban. Az értékelés során az orvos, ha elengedhetetlen, különböző dimenziókat tesz. Az értékelést képzett, regisztrált nővér segíti, aki elsősorban a beteg elszállításában és tárolásában segít, kezelési feladatokat lát el és irányítja a betegek rendelését. A vizsgálat előtt a nővér vagy az orvos röviden elmagyarázza a betegnek, hogyan történik a vizsgálat, és mi a célja, végül megoldja a beteg aggodalmait az értékeléssel kapcsolatban. A vizsgálat végén az orvos a lehető legvilágosabban tisztázza az ügyféllel az észlelt eredményt, annak súlyosságát és a lehetséges egyéb hatásokat. Képdokumentáció a speciális papírra történő nyomtatással végül a kép elektronikus archiválása csak kóros keresés esetén valósul meg, amelyet minden bizonnyal tovább mutatnak, nyomon követnek vagy kapcsolatba lépnek vele.

Gyakran feltett aggodalmak

Mi az ultrahangos értékelés fogalma? az ultrahangvizsgálat vagy a Szonográfia egy elismert és megbízható, nem invazív (nem nehéz az ügyfél számára) képalkotó módszer, amely nagy rendszerességgel ultrahanghullámokat alkalmaz a sejtek és a test szerveinek ábrázolására a test helyén. Az ultrahanghullámokat egy egyedi ultrahangos szonda segítségével továbbítják az ügyfél testéhez, a test belsejében a sejtekből és a test szerveiből visszaverődnek, és a szondán keresztül visszaadják és tovább feldolgozzák egy kétdimenziós képpé, amelyet az ultrahangkészítő képernyőjén lehet ellenőrizni. Ezért az ultrahangos eszköz ugyanazzal az elvvel működik, mint a haditengerészetben használt kereső, ugyanaz a mechanizmus az űrben is orientálódik, például egy denevér. Az ultrahangvizsgálat kockázatmentes? Az elemzési ultrahanggal kapcsolatos éves tapasztalat igazolta, hogy ez biztonságos képalkotó módszer. A nap, nem káros káros hatásai ultrahang teljesítmény fok használt diagnosztikai értékelések ténylegesen igazolták.Gyakran feltett aggodalmak

Szólj hozzá!