Policisztás petefészek-rendellenesség

Policisztás petefészek-rendellenességÁllandó hajhullás, elhízott, karcsú haj, problémás bőr, amenorrhoea vagy anovulációs ciklusok. A nőiesség érzésének csökkenésének ezek a tünetei nem egyszerűen vizuális kérdés. Bár az elején úgy néznek ki, felhívják a figyelmet a policisztás petefészek rendellenességére. A hiba a hormon eltérés fokozott fok férfi nemi hormonok, különösen a tesztoszteron. Mit tehet az orvos és hogyan segíthet az ügyfél? A policisztás petefészek szindróma (PCOS nemzetközi rövidítés) metabolikus betegségnek nevezhető, ugyanakkor endokrin jellegű, idézetek szerint a reproduktív korú nők 5-20% – át kínozza. Még nem ismert, hogy pontosan miért fordul elő a PCOS.

Ebben az összefüggésben gyakran állítják a genetikai hajlamot, a káros életmódot (étrend, elhízás, testmozgás hiánya), valamint egy hormon-diszruptor (olyan anyag, amely zavarja a hormonális szer tipikus jellemzőjét) fajta biszfenol A. „a menstruáció rendellenessége és a FOGAMZÁSKÉPTELENSÉG mellett a PCOS-ban szenvedő nőknél a méh halálos csomójának veszélye, pontosabban az endometrium rák, emelkedik. Ezért évente legalább egyszer rutin nőgyógyászati értékelésen kell átesniük” – állítja Miroslav Verner, MD, a Canadian Medical nőgyógyászati vezetője.

Jelek és tünetek, amelyek figyelembe önbecsülés

Az androgének (férfi nemi hormonok) nagyobb koncentrációja felelős a zsíros bőrért, a hajhullásért, a pattanásokért és a feltételezett hirsutizmusért. A betegség által befolyásolt nőstények a felső ajak felett, az állon vagy az arcon, a háton és a mellen kívül kiterjesztik a hajat. Az inzulinrezisztenciát a PCOS kulcsfontosságú tényezőjeként veszik figyelembe, ami gyors súlygyarapodást és bonyolítja a zsírégetést. Van egy túlcsordulás a hormonális szer inzulin, de a receptorok az izomtömeg sejtek nem reagálnak a jelenlétét. A diéta lényege, hogy a kalóriabevitelt a szervezet teljes egészében a kalóriabevitelre fordítja, a kalóriabevitelt pedig a kalóriabevitelre fordítja. A policisztás petefészkek nem maradnak távol a karcsú hölgyektől sem. Vannak olyan személyek is, akik policisztás petefészkekkel foglalkoznak, függetlenül a normális tünetek hiányától. Néhányan felismerik, hogy sok ismerős arc találkozott ezzel a betegséggel. Népszerű edző Jillian Michaels, stílus ikon Victoria Beckham, több starlet és forgatókönyvíró Emma Thompson.

Indikátorok keresése és gyógyítása

Milyenek a petefészkek a PCOS-szindrómában? Ott attól függ, kétszer a lendületet ellentétben a tipikus dimenzió. A fő indikáció a petefészkek kis cisztái, amelyek éretlen tojásokból (gyökerekből) képződnek. A betegséget egy nőgyógyász ultrahangértékeléssel erősíti meg, a hormonális számla értékelésétől függően. Különösen az értékek FSH (follikulus stimuláló hormon), LH (luteinizáló hormon hormon) és a tesztoszteron fontosak, de emellett prolaktin, tirotropin (TSH) és mások, ami minden bizonnyal segít, hogy elkerüljék a különböző egyéb lehetséges okok bajok (hyperprolactinaemia, hypothyreosis, stb). A policisztás petefészek szindróma önmagában nem gyógyítható teljesen, de a jelenlegi gyógyszer segíthet a tünetekkel. „Az egyik fő cél az, hogy elnyomja a túl sok gyártási férfi nemi hormonok (androgének). Ezt például hormonális születésszabályozással vagy speciális cukorbetegség-gyógyszerekkel (úgynevezett orális antidiabetikumokkal) lehet elérni” – teszi hozzá Dr. Verner.

Policisztás petefészek versus terhesség

Általában ezt a diagnózist jelenleg észlelik, amikor a fogamzásgátló felhasználó abbahagyja a tabletták szedését, hogy megpróbálja teherbe esni, és a menstruációs ciklus késik. Az elhízott nőknek ajánlott a testtömeg minimalizálása, majd az elhízás szakértőjével együtt fenntartani. A szakemberek szerint a rutin mozgással végzett súlykezelés aktiválhatja az ovulációt, az egyensúlyi hormon eltérést, valamint mérsékelheti a glikémiás indexet. A fogamzás képtelenségének kezelésének következő lépése az ovuláció elősegítésére szolgáló gyógyszerek alkalmazása, esetleg petefészek-feltáráson megy keresztül. A laparoszkópos eljárás során a petefészkek külső rétege műtéti úton megszakad, ami pozitívan materializálható a tojások kevésbé bonyolult elindításával az ovuláció során. „A PCOS-emberek általában nem ovulálnak, azaz nem szabadítanak fel tojást a menstruáció közepén. Ilyen körülmények között egy nő természetesen nem fogant. Abban az esetben, ha a tojást nem indítják el, egy sárga testet sem lehet kialakítani, ami a progeszteron hormonális hatóanyagot hozza létre. Az utolsó szükséges a ciklus második ötven százalékának normális lefolyásához, és ha a terhesség nem következik be az ovuláció során, akkor a menstruáció kezdetéhez. A PCOS könnyebb típusaiban, ahol ovuláció történik, a spontán fogamzás megvalósítható” – írja Dr. Verner.

5 azt jelenti, hogy megbirkózzon a PCOS-szal

A policisztás petefészkek elleni küzdelem egyéb támogató módszerei közé tartozik Dinah Rodrigues szerint a hormon jóga testmozgás. Egy sor egymást követő ászanák aktiválja a belső elválasztású mirigyek (petefészek, pajzsmirigy, agyalapi mirigy), és a segítségével egy speciális légzési stratégia, az izgalom és a sikeres vérkeringést zajlik. Korlátozza az alapvető cukrok és a felesleges szénhidrátok használatát az étrendben. Limonádé cserélje ki a cukrozatlan vizet buborékok nélkül, édesítse stevia – val vagy mézzel. Kerülje a finomhangolt cukrot. Befolyásolja az alacsony szénhidráttartalmú étrend. Élvezze a gyümölcsöt reggel és délben, délután és este a zöldségeket. Haladjanak tovább. Séta, északi séta, úszás, pilates, tánc, kerékpározás. Válassza ki a választott gyakorlatot, és következetesen helyezze át. Ez természetesen csökkenti az inzulinrezisztenciát. A myo-inositol ideális esetben kombinálva D-chiro-inositol (az a fajta étrend-kiegészítők) a hölgyek policisztás ovárium jótékony hatással van a kiváló minőségű tojás, valamint a glükóz anyagcsere sebességét. A D-Vitamin szintén segít. Hogyan lehet göndöríteni a szőrszálakat? Számos lehetőség közül választhat. Időtlen borotva borotválkozás, szőrtelenítő krémek, cukor paszta vagy viasz, vagy fotoepiláció IPL vagy rendkívül hatékony lézeres szőrtelenítés felhasználásával.

Policisztás petefészek szindróma (PCOS)

A policisztás petefészek szindróma (PCOS) a nők egyik legjellemzőbb hormonállapota. Az orvosi kép változó. A kezdeti problémák általában már a pubertás során jelentkeznek, bár sok nőnél a tipikus jelek csak később jelentkeznek. Fontos az azonnali orvosi diagnózis és kezelés a késői hatások elkerülése érdekében. A PCOS általában a meddőség kiváltó oka. A policisztás petefészek rendellenesség (PCOS) forrásait még nem ismerik fel teljesen. Úgy tűnik, egy kombinációja örökletes tényezők (örökletes hajlam) és az ökológiai hatások (pl hiánya testmozgás, elhízott). Jelenleg úgy gondolják, hogy a PCOS-val rendelkező hölgyek számos hormonális egyensúlyi állapotot tapasztalnak, amelyek szintén fokozzák [1] például a sérült nőknél a luteinizáló hormon (LH) és a follikulus stimuláló hormon (FSH) aránya általában változik. PCOS-ban az agyalapi mirigy több LH-t és kevesebb FSH-t választ ki, mint egészséges nőknél. Ez az egyensúlyhiány elősegíti a férfi nemi hormonok (androgének) termelését a petefészkekben. Az így előállított androgének komponensei női nemi hormonokká (ösztrogénekké) alakulnak át. Ez az LH fokozott szekrécióját eredményezi az agyalapi mirigyből, amely ismét elősegíti a férfi hormonok termelését a petefészkekben. Ez az „ördögi kör” nemkívánatos androgéneket fejleszt ki a petefészkekben, ami a menstruációs ciklus működési zavarait okozza.Policisztás petefészek szindróma (PCOS)

Jelek és tünetek

A PCOS-nak különböző jelei és tünetei vannak, amelyek erre az állapotra jellemzőek. Ezek közé tartozik:.

  • a menstruációs ciklus feltételei-kevésbé gyakori menstruáció( oligomenorrhea) vagy a menstruációs ciklus teljes Be nem vonása (amenorrhoea), amelyet kevésbé állandó vagy teljesen hiányzik az ovuláció;.
  • rendkívül kellemetlen menstruáció (dysmenorrhoea);.
  • hirsutism– férfi fajta szeméremszőrzet, amely által kiváltott fokozott mennyiségű férfi nemi hormonális szerek (androgének)a szervezetben; fokozott növekedés a szeméremszőrzet figyelhető meg, beleértve a szeméremszőrzet a felső lábak és a köldök le; továbbá, szőrszálak jelenhetnek meg körül a mellbimbók, a helyét a mellcsont, a felső ajak és az áll;.
  • jelei androgenization-fokozott hangsúly androgének hozhat külső megnyilvánulásai, mint a zsíros bőr akne, „férfi fajta” hajhullás vagy emelt testszőrzet (hirsutism, lásd felett); ezek a jelek az androgenization magán, azaz a különböző nők PCOS sztrájk különböző szinteken;.
  • pihenési problémák;.
  • súly problémák-bár vannak is karcsú nők PCOS, a legtöbb ügyfél elhízott vagy túlsúlyos; zsírszövet általában megtalálható a derék területen (az úgynevezett természetes zsír).;.
  • megnagyobbodott petefészkek különböző kis petefészek gyökerekkel vagy cisztákkal (policisztás petefészkek);.
  • csökkentette a termékenységet a fogamzásképtelenségig;.
  • inzulinrezisztencia-a PCOS-szal küzdő nőknek szintén metabolikus problémájuk lehet; különösen, ez az úgynevezett inzulinrezisztencia, fokozott inzulinszinttel a vérben; az inzulin ezt követően növeli a férfi nemi hormonális szerek előállítását a petefészkekben, ami a petefészek szőrtüszőjének előrehaladásának megzavarásához vezet, és az ovuláció egyáltalán nem fordulhat elő;.

Szólj hozzá!