8 pont, amelyet figyelembe kell venni a klinikai specialitás kiválasztásakor

Az orvostudomány tanulmányozása 6 évig tart, és az iskola után minden új orvosnak el kell döntenie, hogy melyik szakterületet választja. Ebben a rövid cikkben akkor biztosan megtalálja 8 tipp, hogy minden bizonnyal segít egy kicsit kiválasztani a megfelelő specialitás, amelyben akkor valóban úgy érzi, a legjobb. A végső döntés, de meg kell csinálni a saját.8 pont, amelyet figyelembe kell venni a klinikai specialitás kiválasztásakor

1. dolog: ragadjon meg minden lehetőséget a felfedezésre!

Minden egészségügyi intézmény 6. év tartalmaz állami vizsgák a következő témákban: belső orvostudomány, gyermekgyógyászat, nőgyógyászat és szülészet és sebészeti eljárás. 4. és 5. az év jellemzően a neurológia, az alapgyógyászat, az aneszteziológia és a kiterjedt orvosi és radiológiai vizsgálatokból áll. Az orvosi professzorok tanulói azonban megismerkedhetnek más specialitásokkal is, mint például a bőrgyógyászat vagy a szemészet, és a harmadik évben a patológiában értékelik az értékelést, ami a vizsgálat preklinikai összetevőjének ilyen befejezése. Ebből azt tapad, hogy közben a kutatások akkor lehetősége van arra, hogy ismeri az összes főbb specialitások általában. Próbálja meg maximalizálni ezt a lehetőséget, és tartsa a világosságot minden gyakorlati edzésen és tanítási ösztöndíjban, mivel csak így biztosan tudni fogja, hogy mit tartalmaz a terület, mit szeretne, és mit szeretne, és mi nem. Ezen túlmenően, ha megfelelően működik a szakmai gyakorlatokon, előfordulhat, hogy az Általános oktató látja, és iskola után kínál helyet, amely hasznos lehet.

2. téma: sebészeti vagy elemzési területek?

Véleményem szerint az egyik legfontosabb pont az, hogy először meghatározza a szokásos utasításokat, amelyekben el kíván menni. Orvos akarsz lenni, vagy inkább orvos-diagnosztikus. Élvezed a fizikai munkát? Ön kézzel jártas és praktikus? Fejleszt vagy rögzít törött pontokat? Tetszik invazív kezelések, például katéterezés, katéterezés vagy varrás? Ha igennel válaszol ezekre a kérdésekre, a műtéti kezelés lehet a legjobb az Ön számára. Ha viszont a kihívások kezelésére, a betegség okainak és a differenciáldiagnózisnak a megvizsgálására, a kollégákkal való megbeszélésre, a diagnosztikai hangsúlyozás megfelelő választás lehet az Ön számára. A választás, hogy a sebészeti beavatkozásra vagy a diagnosztikára kíván-e összpontosítani, kritikus és nagyon fontos. Ha műtéti kezelést választ, választhat általános műtéti eljárást, nőgyógyászati sebészeti kezelést, urológiát, kozmetikai sebészetet, ortopédiát, idegsebészetet vagy traumatológiát. A sebészeti területek közé tartozik a szemészet és részben a bőrgyógyászat (bőrképződmények kivágása), ami egy kicsit Hamupipőke történet, de igazán lenyűgöző lehetőségeket kínál. Ha kiválaszt egy elemzést utasításokat, akkor részt vehet a belső gyógyszeres kezelés, általános gyógyszeres kezelés, gyermekgyógyászat, neurológia, pszichiátria, radiológia, Nukleáris Medicina és patológia. Olyan szakterületek is, mint az allergológia, az immunológia, a klinikai mikrobiológia vagy a hematológia, amelyek emellett a diagnosztikai utasításokból származnak.

3. dolog: a fizetés nagyon fontos, de nem mindegy

A Cseh Köztársaságban elvileg nem számít, hogy melyik szakterületet választja, mivel az igazolásig minden bizonnyal a kereslettel dörzsöli a szegénységet. Ezt követően nagymértékben támaszkodik rád, mégis koncepció szerint az egészségügyi intézmények jövedelme folyamatosan alacsonyabb, mint a magán sebészeti kezeléseknél. Ami a pénzügyi kapacitást illeti, talán a leghatékonyabb szakterület a kozmetikai sebészet, majd a bőrgyógyászat és a szemészet. Az egyének hajlandóak jelentős pénzt fizetni a kozmetikai eljárásokért és az esztétikai hibák eltávolításáért, és ha szomjas a készpénz, akkor választhat a fenti specialitások közül. Ha inkább ellenzi az orvostudomány kereskedelmét, akkor biztosan nem választja a plasztikai sebészetet vagy a bőrgyógyászatot, ahol minden bizonnyal kielégíti azokat az embereket, akik számos módosítást kívánnak tenni a testükön, csak a puszta szeszélyesség miatt. A nem kereskedelmi orvosok számára nagyszerűek az olyan szakterületek, mint a radiológia vagy a patológia. Ezek diagnosztikai területeket igényelnek, ahol a pénzügyi elemzés nem igazán magas, másrészt viszont egy másik helyről (feltételezett telemedicinával) működhet az egészségügyi központok szakembereként a világon túl, és még több jó pénzt kereshet, mint otthonában a Cseh Köztársaságban.

4. kérdés: mennyire erős a hasad?

Egyik orvos sem bánja a vért, a pisit vagy a székletet. Ugyanígy a holttest nézete sem ismeretlen a mentősök számára, mivel kutatásaik során mind anatómiai, mind patológiás boncoláson kell átesniük. Mindazonáltal, ha még mindig rosszul érzi magát a testnedvektől és a vértől, válasszon egy olyan szakembert, ahol nem fog találkozni sokan, mint például a neurológia, az ésszerű orvoslás vagy a pszichiátria.4. kérdés: mennyire erős a hasad?

5. lépés: Ne csináld magad, hogy ki vagy

A jövőbeli orvosi specialitás kiválasztásakor ne feküdjön a zsebében, és ne tegye magát valakinek, aki nem vagy. Ha idegsebész akarsz lenni, de nem tudsz szöget ütni a házban, vagy nincs térbeli érzékelésed, hagyja jóvá, hogy csak valami mást fogsz csinálni. Sok mindent meg lehet tanulni, de a térbeli feltételezést nem lehet megtanulni, és jobb, ha kiváló szakember, mint egy átlagos idegsebész. Gondoljon arra is, hogy hol áll a döntéseivel. Ha nem tud gyorsan választani, és időre van szüksége a pontok átgondolására, biztosan ne válasszon sebészeti kezelést, aneszteziológiát vagy traumatológiát. Ha nagy kezed van, és a nagyszerű munka idegen neked, akkor nem érzi magát, hogy egyedül szentelje a szemészetet. Alternatív megoldásként, ha átfogó értékeléseket végez és megoldja a nehéz elemzési kihívásokat, választhat például a neurológiát vagy a radiológiát.

Érdeklődés 6: mennyire megfizethető a szolgáltatás?

Ez valóságosabb Nyugat-Európa és az Egyesült Államok országaiban, ahol egyes szakterületek nagyon versenyképesek, sokkal jobb pénzügyi vagy megélhetési problémák miatt. A Cseh Köztársaságban, ez lesz egy kicsit homályos, annak a ténynek köszönhető, hogy az orvos egy egészségügyi központ lesz körülbelül azonos mennyiségű készpénzt, hogy Ön egy szakember vagy bőrgyógyász. Ennek ellenére például a kozmetikai sebészet viszonylag megfizethető terület, ahol hatalmas jövedelem érhető el, és nehéz megszerezni a tanúsítás területét, mert a plasztikai sebészek nem szeretnek hozzáadott versenyt építeni. A létfontosságú elem az Ön előnye az iskolában is, mert ha valóban könnyedén letette a vizsgákat, és valamilyen megfizethető területen szeretne jelentkezni egy helyre az egészségügyi központban, akkor sokkal kisebb lehetősége van arra, hogy helyet szerezzen, mint a kollégája, aki piros diplomával végzett.

7. kérdés: szereted a változatosságot, vagy állandóan ugyanazt akarod csinálni?

Egyes specializeds kínálat nagyobb szabálytalanság és spektruma diagnózisok, mint a különböző egyéb technikák. Például a belgyógyászat, a funkcionális orvoslás, a neurológia, a gyermekgyógyászat, a radiológia vagy a patológia olyan területek, ahol határozottan nem hiányoznak érdekes és változatos helyzetek. Ezzel szemben például az urológia vagy az idegsebészet meglehetősen közvetlenül szakosodott területek, ahol a rutineljárások rendszeres megismétlésével a legjobb orvosi szakember lesz. Ha szándékában áll, hogy jöjjön, hogy a legjobb egy adott ponton, akkor szenteli magát, hogy néhány rendkívül speciális sebészeti eljárás (kézműtét, stb), Vagy talán a tanulmány az anyagcsere-rendellenességek. Ha éppen ellenkezőleg, sokkal több variabilitást választ, próbálja meg a belső gyógyszereket, a neurológiát, a traumatológiát vagy a hasznos gyógyszereket.

8. pont: szeretni kell a test szervét

Függetlenül attól, hogy végül milyen specialitást választ, mindig az egyik legtöbbet fogja csinálni. Mint például egy orvos biztosan sokat fog tapasztalni a középfülgyulladással. Nőgyógyászként minden bizonnyal sok női nemi szervet fog látni. Mivel az ortopéd gyakran látja a térdét, a csípőjét és a vállát. Ennek eredményeként válasszon egy specialitást, amely támaszkodik arra, hogy milyen szervet szeretne. Ha nagyra értékeli, hogy a csecsemőket közvetlenül a világba hozza, de ne hagyja aludni azt az elképzelést, hogy minden nap be kell mennie a nők természetébe, a nőgyógyászat vagy a szülészet nem lesz ideális terület az Ön számára.8. pont: szeretni kell a test szervét

Szólj hozzá!