Az empátia, az együttérzés és az emberiség a mai gyógyszerekben

A programbizottság három előadást választott PhDr orvosi pszicho terapeuta részéről. Miroslav sv Enterprises, Ph.D. amint azt az MT-nek tartott találkozón mondja, függetlenül attól, hogy a gyógyszeres kezelés jelentősen megváltozott a jelenlegi évtizedekben, fő csillagai nem változnak. Bármilyen készülék vagy kutatólaboratórium is választja el az orvost és az egyént, az orvostudomány lényegében két ember találkozása. A megbeszélések célja nem az volt, hogy felhagyjanak azzal a kijelentéssel, hogy az egészség-és wellness-szakembernek együttérzőnek kell lennie, mégis el kell gondolkodnia a saját emberségén, fel kell fedeznie a különbséget az együttérzés és az együttérzés között, és konkrét eszközöket kell létrehoznia az együttérzés fejlesztésére és ápolására az ember életében és munkájában.Az empátia, az együttérzés és az emberiség a mai gyógyszerekben

A beszélgetések iránti érdeklődés meglepte, pontosan hogyan írja le?

Feltételezem, hogy a téma foglalkozott valami szabványos egyének, hogy lassan megy el a gyógyszert. Nem mintha elmúlna, mivel nem vesszük figyelembe ezeket a dolgokat, hanem azért, mert a modern orvostudományban a hangsúly elsősorban a megértésen, a teljesítményen, a terület technológiai és klinikai részén van. Az emberiség, az együttérzés, az aggodalom tehát egy teljesen természetes rész, amelyet már nem is kell megvitatnunk … ezért gyakran megfeledkezünk róluk. Feltételezem, hogy egyrészt nagyon sok regisztrált nővér és más szakember érkezett nem orvosi területekről, ahol nagyobb a hölgyek ábrázolása, talán még egy olyan téma is, mint az empátia és az aggodalom, minden bizonnyal még több nő számára vonzó, akik extra érzékenyek és extra hasznos és emberi kontextusban gondolkodnak a gyógyszerekről, mégsem ismerem fel … ugyanabban az időben, és még inkább kapcsolódik a hatalom és a klinikai környezetben, ami sokkal több érdekes csak nekünk, férfiak. Legtöbben olyan tájékozott egészségügyi szakembert akarunk, aki megfelel a jelenlegi mintáknak, azonban ez nem a teljes klinikai gyakorlat. Feltételezem, hogy a nők túlsúlya szintén szerepelt a természetes orvoslásról szóló előadásban. Az emberiség motívuma, az empátia és az aggodalom a tudománytól eltérően is homályosan hangozhat.

A kezdeti előadás” az egészségügyi szakember, vagy az egyén, hogy felépül: az emberi orvoslás megoldásával az emberiség bennünk ” találkozott fantasztikus kamatláb. Miért olyan fontos az emberi orvoslás témája az egészségügyi szakemberek számára?

Ma már képesek vagyunk kezelni a különböző diagnózisokat, amelyekből a legtöbb őseink általában meghaltak, egyiküknek sem volt ilyen gondja és esélye. Ebben az összefüggésben a meglévő orvoslás bármilyen kifogása minden bizonnyal hálátlanság lenne. Az ilyen gyógyszer megváltoztatása őrült lenne, amellett, hogy sztrájkolja az orvost a dehumanizációjukért, ami együtt jár a tudományos objektivitással. A gyógyszeres kezelésből azonban hiányzik valami lényeges. Az ember elfelejti azt a tényt, hogy az orvostudomány elsősorban a 2 ember találkozására vonatkozik, és csak akkor minden más dolog.

A jelenlegi módszer eredményeként az ember fokozatosan pozícionálódik, és a betegség mérhető biokémiai, molekuláris és patofiziológiai eljárások összességeként kerül előtérbe. Az egyén ezután gyakran csak az elemzési kimenetek forrása, amelyet megfelelően le kell fordítani. A megfelelő orvos egy mindentudó szakember és tudós, aki mindent integrál, értelmez és döntést hoz, ahol a helyreállító folyamat biztosan megy. Az emberi orvoslás alatt elsősorban azt értem, hogy állandóan emlékeztessük magunkat arra, hogy embereket kezelünk, és hogy mi magunk vagyunk. Tehát nem az orvostudomány átalakításáról van szó, hanem annak érték-és gondolkodásmód-hátterének megváltoztatásáról, amelyen zajlik. Értékeinek átalakításával gyakorlata azután átalakítható.A kezdeti előadás" az egészségügyi szakember, vagy az egyén, hogy felépül: az emberi orvoslás megoldásával az emberiség bennünk " találkozott fantasztikus kamatláb. Miért olyan fontos az emberi orvoslás témája az egészségügyi szakemberek számára?

Hogyan látja a különbséget egy orvos pozíciójában és munkájában, szemben az állammal, egy orvosi szakemberrel száz évvel ezelőtt?

Egy évszázad hosszú idő. Ma gyakran teljesítjük a 60-65 éves egészségügyi szakembereket, és ezek olyan személyek, akik a gyógyszerek jelentős előrehaladását tapasztalják. Eleinte nem volt annyi gyógyszerük, valójában nem volt ultrahangjuk, mágneses vibrációs képalkotásuk vagy CT-jük. A gyógyszeres kezelés jelentősen modernizálódik, klinikai jellegűvé válik, számos elfogulatlan megközelítésünk van a betegség elfogására. A korábbi generációk egészségügyi szakembereinek nem voltak ezek a lehetőségek. Fő eszközük az anamnézis, a kommunikáció volt-hogy megkérdezzék a személyt, hogy mi zavarja őt, hogy megértsék a családi partnerséget, a betegség előrehaladását, a társadalmi környezetet, és ami a legfontosabb, az önbizalmat a teljesen természetes gyógyulási folyamatban … mivel az orvostudomány végül sokkal klinikai és technikai jellegű, ezek a dolgok korlátozott vagy homályos ostobaságként járnak el, szemben a kemény tudományos kutatással. Én személy szerint hálás vagyok a klinikai orvoslásért, és lélekben köszönöm, hogy képes vagy egy ilyen fejlődés idején élni. Fontos, hogy rendszeresen emlékeztesse magát értékeire. Természetesen, nincs értelme egy hosszú perc anamnézisében keresni azokat a részleteket, amelyeket meglehetősen a CT-től kaptam, azonban, nem szabad kihagynunk azt az igazságot, amelyet elmagyarázunk a másik egyénnek, miért végezzük a vizsgálatot, lazításra van szükség, amikor habozik, és legfőképpen, majd világosan írja le az eredményeket. Információ abban az értelemben, hogy bármi is van rendben, vagy hogy nincs ott semmi, az én szemszögemből, csupán közel sem elég. A betegek többsége nem érti, hogy az orvos mennyit olvasott, és mennyit tud, hanem azt, hogy hogyan beszélt velük, és mit mondott nekik a módszerben. Függ az összes csapatmunka felépítésétől és a szükséges placebo hatástól.

Milyen szinten befolyásolja mindezt életmódunk?

Az idő értéke lényegében megváltozott. Az állásidő most a legritkább termék, és számos alternatívával rendelkezünk. Akinek van szabad ideje és pénze, szinte bármit megtehet. A mai ideális az, hogy fizikailag egészséges, vonzó, okos, hatékony és jól gyakorolja. És sürgetjük az orvostudományt, az ügyfeleken, a médián és a gyógyszergyárakon keresztül, hogy olyan hatékony, gyors és természetesen olyan olcsó legyen, amennyire csak lehetséges. Az egészség és a wellness inkább egy pont, mint egy eljárás.Milyen szinten befolyásolja mindezt életmódunk?

Ez azt jelenti, hogy a társadalom orvosaira nehezedő nyomás is növekszik. Elvárják tőle, hogy több szakértelemmel rendelkezzen, kövesse a gyors fejlődést, tájékozódjon minden vadonatúj gyógyszerben, és mindezekkel kezelje az egyént …

Igen, és ez hatalmas nyomás alá helyezi a mai orvost. Ugyanakkor az egészség és a wellness jelentése változik, vagyis az, amit ma egészségnek és wellness-nek gondolunk. A jelenlegi kultúra, amely egy kicsit nárcisztikus, és nem akar elviselni, és nem mond le semmiről, lobbanékony, és bármit gyorsan kíván. Hirtelen még az is akadályt jelent számunkra, ami az öregedés és a növekedés természetes része, vagyis az egészséges és kiegyensúlyozott test is időnként fáj, az ízületek nem fognak tartósan szolgálni minket, a fogak nem lesznek olyan szépek, mint gyermekkorban, vagy bizonyos esetekben frusztrációnk lesz. Minden hajlamos nem elviselni, hogy ma minden apró dolog legyen, lehetőleg a legjobb minőségben. Ez ismét az a pillanat, amikor elengedhetetlen az emberiesség és az egyéni érettség stílusának megteremtése és megerősítése az orvosokban. Milyen gyógyszert fog hasonlítani a történelem szempontjából, némileg, pontosan az orvosoktól függ. Felvilágosítják az egyéneket, és átadják nekik azt, ami megvalósítható, és ami csak a jóváhagyáshoz szükséges. De ahhoz, hogy az emberek jóváhagyják az életet és talán a krónikus fájdalmat, először magának az orvosnak kell elfogadnia.

Szólj hozzá!