Online bejelentkezés
Időpontmódosítás

InBody testösszetétel-mérés

A testösszetétel-mérés rendkívül hasznos. Ugyanis a hagyományosan használt BMI egyrészt nem ad pontos képet arról, hogy van-e túlsúlyod (és mekkora), másrészt arról sem ad információt, hogy milyen a tested összetétele. Ezzel a méréssel megtudhatod, hogy ténylegesen hány kg zsírból, izomból és vízből áll össze a testtömeged, és az mennyire tér el a normál határtól. Az is lényeges, hogy mely testrészed „problémás” vagy kevésbé az a gép szerint.

inbody-(4)

Ez alapján könnyebben meg tudjátok ítélni a kezelésedet végző szakemberekkel, hogy milyen mértékben van szükséged zsírtömegcsökkentésre (vagy -növelésre!), és hogy javasolt-e izomtömeget gyarapítanod (és mennyit), így pontosabban összerakható az étrendbeli és a mozgásbeli stratégiád is.

A Mens Mentisben 2015. novemberétől egy igen komoly, InBody 370 készülékkel történik a mérés.

Mit mérünk?

  • A gép megmutatja a tápláltsági állapotodat is, tehát hogy elegendő-e benned az ásványi-anyag tartalom (csontozat!) és a fehérje.
  • A törzsedet külön, közvetlenül leméri, így szív ás érrendszeri betegségekre való hajlamodra is rámutat.
  • A zsírtömeget és a zsírmentes tömeget szegmentálva mutatja be és elemzi (törzs és 4 végtag).
  • Ezenkívül az alapanyagcserédet, a fittségedet is megmutatja, valamint pontos kalkulációt ad arra vonatkozóan, hogy bizonyos mozgásformákkal 30 perc alatt hány kcal-t tudsz elégetni.

Mivel a gép tárolja a korábbi adataidat, a képernyőről közvetlenül és aprólékosan le tudod olvasni, hogyan változtál az életmódváltás hatására az elmúlt időszakban.

Gyerekeknek is!

Újdonság, hogy ez a gép a kisgyerekeket is kiválóan kiszolgálja, már 3 éves kortól alkalmazható. Képes részletes analízist adni arról, hogy a gyermek megfelelően növekszik-e minőségi és mennyiségi szempontból, és előrejelez az elhízás kockázatára.

Fontos tudnivalók

  • A testösszetétel-analízis szolgáltatás 30 perces: a mérés kb. 10 percet vesz igénybe, ezután dietetikus magyarázza el az eredményeket, további 20 percben.
  • Inbody mérés előtt 2 órával már ne étkezz, kávét ne fogyassz, intenzíven ne sportolj!
  • Menstruáció és terhesség esetén a mérés nem kivitelezhető.
  • A vizsgálat elszeparált helyiségben, könnyű ruházatban, mezítláb történik.
  • A vizsgálat ára a piaci árnál alacsonyabb: 5500 Ft, de az egyéni diétás oktatásunk keretében ingyenes.