Online bejelentkezés
Időpontmódosítás

Dietetika

Figyelem! 2017. június 1-től dietetikusaink rendelésének helye megváltozik! Egyéni diétás tanácsadásra, kontrollra júniusi időpontok a www.sportkontroll.hu oldalon foglalhatók. A Sportkontrollnál dietetikusaink belgyógyászati vizsgálatot és mintaétrendet is tartalmazó csomagok keretében is fogadják a pácienseket. Bővebb információ itt érhető el.

taplalkozasinaplo4

FONTOS! MI A TEENDŐ EGYÉNI DIÉTÁS TANÁCSADÁS ELŐTT?

Az oktatás előtt töltsd ki az itt elérhető, 3 napos táplálkozási naplót is tartalmazó táplálkozási anamnézist, és minimum 2 nappal az oktatás előtt küldd el a dietetikusnak, akihez bejelentkeztél, a következő e-mail címre: info@mensmentis.hu. Segítség kell a tápanyagszámításhoz? Innen letölthető egy “házi készítésű” tápanyagszámító program, ami tartalmazza az alapvető élelmiszereket.

Büszkék vagyunk rá, hogy rendelőnkben a 160 grammos szénhidrátdiéta alapjait kialakító
Zentai Andrea, dietetikus és csapata segít a gyógyuláshoz szükséges életmódváltásban,
a te egyéni étrended összeállításában.

Sportolókat, GDM-es kismamákat, máshonnan elutasított “nehéz eseteket”,
ételallergiásokat és 18 év alattiakat is fogadunk!

Tudjuk, milyen fontos a család, az élettárs, házastárs támogatása az életmódváltás során,
ezért hozzánk a diétás oktatásra kísérőt is hozhatsz magaddal! A kísérő az oktatást nem csak meghallgatja, hanem ő maga is profitál az oktatásból.

Dietetikusaink

dietetikusok2

Zentai Andrea
szakterületei: inzulinrezisztencia, sportolók, kismamák (GDM-es kismamák is), cukorbetegek

Gelencsér Adrienn
szakterületei: inzulinrezisztencia, ételallergiák (pl. cöliákia)

Dékei Zóra
szakterületei: inzulinrezisztencia, túlsúlyos gyerekek, cukorbetegek, cöliákia

Étrendsuli a Mens Mentisben

„Oktatási rendszerünk úgy lett kialakítva, hogy egy egymásra épülő tudásanyagot szeretnénk átadni, több alkalom keretében, játékos formában, a ti ütemetekben, házi feladatokkal, táplálkozási naplók elemzésével. Tehát egyrészt minden alkalommal újat is tanultok, másrészt a naplók, házi feladatok, mérések alapján folyamatosan ellenőrizzük, hogy a korábban tanultakat sikerült-e megvalósítani: korrigálunk, ha szükséges és dicsérünk, ha jó úton haladsz.” – Zentai Andrea a Mens Mentis diétás reformjáról. Olvass tovább!

etrendsuli2

Forrás: www.mandulaliget.com

Csoportos alapozó oktatás

A Mandulaliget „A 160 grammos diéta titkai” címmel 2016 szeptemberében csoportos alapozó oktatást indít, ahol megtanulhatók az egészséges étrend, a szénhidrátszámolás alapjai, a Mens Mentis dietetikusaitól.

Erre jelentkezz be a Mandulaliget oldalán, ha még nem vagy tisztában az alapokkal, ha nem tudod, miért van szükség a szénhidrátokra, mik a „lassú” és „gyors” szénhidrátok, hogyan számoljuk az ételek szénhidráttartalmát.

Részletek és jelentkezés itt.

A tudásmérő tesztet ide kattintva, a Dietetika kiválasztása után az „Egyéni diétás oktatás/tanácsadás” szolgáltatást választva töltheted ki.

A csoportos alapozó oktatáson való részvétel után tudásod elegendő lesz ahhoz, hogy elkezdd az étrended és az életed átalakítását, egészségesebbé tételét és részt vegyél a Mens Mentis egyéni diétás tanácsadásán, ahol a te igényeidhez, életviteledhez, fizikai aktivitásodhoz, testösszetételedhez alkalmazkodva alakítjátok ki az étrendedet a dietetikusoddal.

Egyéni diétás tanácsadás

Erre jelentkezz be online, ha tisztában vagy már az egészséges táplálkozás (IR-diéta) alapjaival, esetleg részt vettél már a 160 grammos diéta titkai c. csoportos alapozó oktatáson a Mandulaligetben vagy ha speciális diétára, sürgős tanácsadásra szorulsz (pl.: többszörös allergiád van, intenzíven, versenyszerűen sportolsz, terhességi cukorbetegség alakult ki nálad).

Egyéni diétás tanácsadásra kell bejelentkezned akkor is, ha több mint 1 éve jártál nálunk utoljára. Ehhez azért ragaszkodunk, mert alaposak vagyunk és a legjobbat akarjuk neked: 1 év szünet elteltével szükség van arra, hogy újból részletes anamnézist vegyünk fel.

Dietetikusaink figyelembe veszik az egyéni igényeket, életvitelt, ételallergiát, -intoleranciát is. Hogy megtaláljuk a számodra legmegfelelőbb szakembert, az online bejelentkezés során egy rövid kérdőívet kell kitöltened.

A tanácsadás tartalma

Az előzetesen beküldött 3 napos táplálkozási naplód kiértékelése mentén és a tanácsadás előtt/során felvett anamnézis alapján a dietetikussal közösen alakítjátok ki a számodra legmegfelelőbb étrendet. (A naplót is tartalmazó anamnézis lapot innen tudod letölteni.)

Megtudod, mennyi szénhidrátot kell fogyasztanod, miből kell többet, miből kevesebbet enned, hogy elmúljanak a panaszaid és elérd a céljaidat. Megnézzük azt is, milyen a testösszetételed és az étrended ennek megfelelően is finomítjuk.

A tanácsadás 2 konzultációból áll:

 • 1. alkalom: 60 perc, testösszetétel-méréssel
 • 2. alkalom (6 héten belül ingyenes): 60 perc, testösszetétel-méréssel

A tanácsadás 2. alkalmának időpontját célszerű rögtön az 1. alkalom után lefoglalni személyesen, a dietetikusnál. A 2. konzultációra online időpontot foglalni nem lehet.

A tanácsadás ára

 • a 2 alkalom és a 2 testösszetétel-mérés ára nagyon kedvező: összesen 13 000 Ft
 • a kísérői díj: 4.000 Ft

Helyszín

 • 1. sz. rendelő: 1119 Bp., Fehérvári út 85. II. emelet

Fontos! Mi a teendő oktatás előtt?

Az oktatás előtt töltsd ki az itt elérhető, 3 napos táplálkozási naplót is tartalmazó táplálkozási anamnézist, és minimum 2 nappal az oktatás előtt küldd el a dietetikusnak, akihez bejelentkeztél, a következő e-mail címre: info@mensmentis.hu

Diétás tanácsadás 18 év alatt

Erre jelentkezz be online, ha kiskorút kísérsz a tanácsadásra, aki először jár nálunk vagy több mint 1 éve járt nálunk utoljára.

Dietetikusaink figyelembe veszik az egyéni igényeket, életvitelt, ételallergiát, -intoleranciát is. Hogy megtaláljuk a gyermek számára legmegfelelőbb szakembert, az online bejelentkezés során egy rövid tesztet kell kitöltened.

A tanácsadás tartalma

A gyermek, előzetesen beküldött 3 napos táplálkozási naplójának kiértékelése mentén és a tanácsadás előtt/során felvett anamnézis alapján a dietetikussal közösen alakítjátok ki a gyermek számára legmegfelelőbb étrendet. (A naplót is tartalmazó anamnézis lapot innen tudod letölteni.)

Megtudjátok, mennyi szénhidrátot kell fogyasztania a gyermeknek, miből kell többet, miből kevesebbet ennie, hogy elmúljanak a panaszai és elérje a céljait. Megnézzük azt is, milyen a gyermek testösszetétele és az étrendet ennek megfelelően is finomítjuk.

A tanácsadás 2 konzultációból áll:

 • 1. alkalom: 60 perc, testösszetétel-méréssel
 • 2. alkalom (6 héten belül): 60 perc, testösszetétel-méréssel

A tanácsadás ára

 • a 2 alkalom és a 2 testösszetétel-mérés ára nagyon kedvező: összesen 13 000 Ft
 • a kísérői díj (ha pl. mindkét szülő szeretné elkísérni a gyereket): 4.000 Ft

Helyszín

 • 1. sz. rendelő: 1119 Bp., Fehérvári út 85. II. emelet

FONTOS! Mi a teendő az oktatás előtt?

Az oktatás előtt töltsd ki az itt elérhető, 3 napos táplálkozási naplót is tartalmazó táplálkozási anamnézist, és minimum 2 nappal az oktatás előtt küldd el a dietetikusnak, akihez bejelentkeztél, a következő e-mail címre: info@mensmentis.hu

Diétás kontroll

Diétás kontrollra akkor jelentkezz, ha jártál már nálunk diétás oktatáson (1 éven belül), de további kérdésed van, esetleg megváltozott élethelyzeted (teherbeesés, ételallergia, – intolerancia megjelenése stb.) miatt szükséged van az étrended újbóli megváltoztatására.

A kontroll tartalma

A kontroll során választ kapsz a kérdéseidre és az étrended az igényeid szerint újra finomhangoljuk.

 • időtartam: 60 perc
 • a kontrollnak része egy testösszetétel-mérés is

A kontroll ára

 • ár: 7000 Ft
 • a kísérői díj: 4.000 Ft

Helyszín

 • 1. sz. rendelő: 1119 Bp., Fehérvári út 85. II. emelet

FONTOS! Mi a teendő a kontroll előtt?

A kontroll előtt töltsd ki az itt elérhető, 3 napos táplálkozási naplót is tartalmazó táplálkozási anamnézist, és minimum 2 nappal az oktatás előtt küldd el a dietetikusnak, akihez bejelentkeztél, a következő e-mail címre: info@mensmentis.hu

InBody testösszetétel-mérés

A testösszetétel-mérés rendkívül hasznos. Ugyanis a hagyományosan használt BMI egyrészt nem ad pontos képet arról, hogy van-e túlsúlyod (és mekkora), másrészt arról sem ad információt, hogy milyen a tested összetétele. Ezzel a méréssel megtudhatod, hogy ténylegesen hány kg zsírból, izomból és vízből áll össze a testtömeged, és az mennyire tér el a normál határtól. Olvass tovább a mérésről!

inbody-(4)

A testösszetétel-mérés időtartama

A testösszetétel-analízis szolgáltatás 30 perces: a mérés kb. 10 percet vesz igénybe, ezután dietetikus magyarázza el az eredményeket, további 20 percben.

A testösszetétel-mérés ára

 • ár: 5500 Ft (az egyéni diétás oktatás alkalmával ingyenes)

2015. novemberétől a mérést új, a korábbinál sokkal nagyobb tudású készülékkel végezzük, továbbra is a piaci árnál olcsóbban. Miután a terápiánk egyénre szabását nagyon hatékonyan támogatja ez a vizsgálat, fontosnak tartjuk, hogy megfizethető maradjon.

Fontos tudnivalók!

Inbody mérés előtt 2 órával már ne étkezz, kávét ne fogyassz, intenzíven ne sportolj!

Menstruáció és terhesség esetén a mérés nem kivitelezhető.

Csoportos oktatás, kismamáknak

Zentai Andrea, dietetikusunk 10 éve foglalkozik kismamák étrendjének beállításával, amit a hivatása egyik legfontosabb területének érez.

 • Kétféle kismamacsoportja van, ezekről részletesebben tájékozódhatsz, ha tovább olvasol.
 • Létszám: 5-10 fő.
 • Helyszín: Mandulaliget – 1119 Bp., Fehérvári út 89-95.

Kismamacsoport I. – várandósság

Kiscsoportos, családias hangulatú oktatás keretében választ kaphatsz a várandóssággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre: hogyan táplálkozz optimálisan a várandósság alatt, hogy te és a gyermeked is a lehető legegészségesebbek legyetek, hogy előzd meg vagy kezeld a terhességi cukorbetegséget (GDM), hogy csökkentsd az inzulinrezisztencia hatását, hogy kerüld el az elhízást.

Időtartam: 120 perc
Ár: 6000 Ft

Az aktuális csoportos oktatásra a Mandulaliget oldalán tudsz jelentkezni.

 

Kismamacsoport II. – szülés és szoptatás

Ebbe a csoportba jelentkezz, ha tudni szeretnéd, milyen az ideális étrend a szülés utáni és szoptatás alatti érzékeny időszakban, mi a legjobb neked és a babádnak. Mit csomagolj magadnak a kórházba, hogy csökkenthető a kimerültség helyes étrenddel, hogyan lesz jó minőségű az anyatej – választ kapsz a kérdéseidre!

Időtartam: 120 perc
Ár. 6000 Ft

Az aktuális csoportos oktatásra a Mandulaliget oldalán tudsz jelentkezni.

 

Főzőtanfolyamok

A Mandulaliget főzőiskolában az egészséges ételeké a főszerep.

A fogások hozzáadott cukor nélkül, teljes kiőrlésű alapanyagok felhasználásával, azaz az inzulinrezisztencia, cukorbetegség diétájához igazodva készülnek. A táplálékallergiával küzdő érdeklődőket speciális tanfolyamok várják.

A kurzusokon dietetikus is jelen van, így garantáltan hiteles információkhoz jutnak hozzá az érdeklődők. A főzőiskolában a Mens Mentis dietetikusai is rendszeresen tartanak foglalkozásokat.

Az aktuális tanfolyamkínálatról itt tájékozódhatsz.

mandulaliget_diet