Online bejelentkezés
Időpontmódosítás

Biológus

Miért vizsgáljuk először a férfit?


Sokszor tapasztaljuk, hogy a pár férfi tagja „előretolja” a nőt azzal , hogy előbb végezzék el rajta a meddőségi kivizsgálást,és ha minden rendben, akkor majd jön ő is. Ez a szemlélet nem helyes, hiszen a kivizsgálás során kb. 40%-ban találunk a nőknél, 30%-ban a férfiaknál problémát, az esetek 20%-ban pedig a pár mindkét tagjánál van eltérés. Az esetek felében tehát a férfinál is van „javítanivaló”.

Ugyanúgy, ahogy a nők esetében, az erősebbik nem körében is mind gyakoribb a terméketlenség, mely mögött szerteágazó okok vannak.

Már csak azért is érdemes a vizsgálódásokat a férfival kezdeni, mert az ő tesztelésük jóval egyszerűbb. Mindössze egy spermiummintát kell leadni, melyen biológusunk számos tesztet le tud futtatni.

Bejelentkezés e-mailben: onlinebejelentkezes@mensmentis.hu

Férfi termékenységi tesztek (spermavizsgálatok)

Biológusunk, Nagy Melinda kiváló szakember, emellett empátiával és diszkrécióval végzi a vizsgálatokat.

A leggyakrabban végzett tesztek:

  • spermatogramm: a spermiumok számát, alakját és mozgását vizsgálja
  • HBA-teszt: a spermiumok termékenyítőképességét mutatja a
  • SCSA assay teszt: a spermium DNS-töredezettségének vizsgálata, a megtermékenyítés utáni folyamatokról, az embrió fejlődéséről ad felvilágosítást
  • ROS (reaktív oxigéngyök) teszt: a reaktív szabad gyökök (ROS) vizsgálata, az örökítőanyag (DNS) töredezettség hátterében levő kóros anyagcsere-folyamatokról informál minket

meddosegi_vizsgalatok