Online bejelentkezés
Időpontmódosítás

4D babamozi

Egyedülálló élmény az egész családnak! Nézd meg, hogy mozog, mosolyog a babád a hasadban!

A rendelés helye: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

A 4D babamozi más, mint a hagyományos 2D vagy 3D terhességi ultrahangvizsgálat. Nem diagnosztikai célt szolgál, hanem szórakoztatni akar és erősíteni család és a baba közti kapcsolatot.

Ha a babád is együttműködik, tisztán kivehetők lesznek a vonásai, meglesheted a mozdulatait. Ebben a kihagyhatatlan élményben a Mens Mentisben hihetetlenül kedvező áron, mindössze 8000 forintért lehet részed!

  • A babáról készült teljes felvételt megkapod, csak hozz magaddal egy pendrive-ot (min. 4 GB).
  • Kérésedre színes képet is nyomtatunk neked (1000 Ft/db).
  • Kísérővel is jöhetsz, és hozzánk akár a nagyobb tesókat is elhozhatod! (Egyszerre 4 kísérőt tudunk fogadni a vizsgálóban.)
36.het2_

Nézd meg galériánkat!

Mitől különleges a 4D ultrahang?

A „hagyományos” két dimenziós vizsgálatnál (2D) csak egy „szeletet” látunk a magzatból. Ezzel szemben a több dimenziós vizsgálatnál (3D) térben látjuk a babát, sőt, az újabbaknál már hozzáadódik az időfaktor is, tehát a mozgását is nyomon követhetjük így (4D).

Ez mindenképpen sokkal nagyobb élményt nyújt, erősíti a szülők kötődését a megszületendő gyermekhez. A baba tevékenységét sokkal részletesebben láthatjuk, még a laikus is tisztán ki tudja venni a vonásait és mozdulatait, pl. az ásítást vagy a grimaszokat – míg a 2D felvételt igazán csak a szakember tudja jól értelmezni, ezért sokszor „fordítania” kell a látottakat.

Mi a különbség a 4D terhességi ultrahang és a babamozi között?

Az előbbi alapvetően nem babamozi, tehát nem azt a célt szolgálja, hogy hosszasan gyönyörködjünk a babánkban. Ez egy diagnosztikus vagy szűrővizsgálat, amelynek időpontja 10-15 perc, és Győrfi Mátyás szonográfus arra törekszik, hogy megállapítsa: a baba egészséges-e, korának megfelelően fejlődik-e, észrevehető-e bármilyen eltérés (magzatvíz, méhlepény, köldökzsinór stb.). Paramétereket néz, áramlásokat vizsgál, és ennek során a gép segítségével több adat kalkulációjára sor kerül (például a magzat becsült súlya, korrigált terhességi kor stb.).

Ennek során Győrfi Mátyás szonográfus alapvetően 2D-ben vizsgálódik, de közben átkapcsol több dimenziós módra is, így lehetőség van arra, hogy a babát térben is lássa a kismama – kicsi időre.

Terhességi ultrahangvizsgálatra, Győrfi Mátyás, szonográfushoz itt tudsz bejelentkezni.

A második típusnál, azaz a babamozinál – amire szombatonként, Nyutali Katalin szonográfus hallgatónál nyílik lehetőség – kétszer ennyi idő áll rendelkezésre, és kifejezetten az a cél, hogy minél jobb és részletgazdagabb felvétel készüljön a babáról. Végig több dimenziós üzemmódban dolgozunk, ahol igyekszünk elkapni minél jobb szögben az arcát, a vonásait, a mozdulatait, és ezt a felvételt real-time rögzítjük is hozott pendrive-on. Lehetőség van arra, hogy családtagok, rokonok, barátok is eljöjjenek és osztozzanak ebben az élményben (4 kísérőt tudunk egyszerre fogadni, akik szintén leülhetnek a vizsgálószobában).

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a babamozi során vizsgálódás nem történik, tehát rendellenességek szűrésére stb. ekkor nem kerül sor – tisztán csak szórakoztatni szeretnénk.

Káros-e a babamozi a babára?

Erről szó sincs, teljesen veszélytelen vizsgálatról van szó, és akárhányszor ismételhető. Egészségügyi kockázata tehát nincs.

Ezzel szemben igaz, hogy vannak magzatok, akiket zavar maga a vizsgálat, ezért igyekeznek „befordulni”, befúrni magukat a méhlepénybe, vagy eltakarják az arcukat a kezükkel. Esetleg mélyen átalusszák az egészet.

A túl hosszú vizsgálódást sem szeretik általában, ezért jó a babamozizást 20-25 percben limitálni. Ha ennyi idő alatt sem sikerül jó felvételt készíteni, akkor vissza kell jönni egy másik időpontban.

Mikor érdemes babamozira jönni?

A 20. hét előtt a babák még eléggé soványkák, mivel zsírréteg még nincs a bőrük alatt, így egyedi vonásokkal is kevéssé büszkélkedhetnek. Ezért érdemes kivárni, amíg a magzat legalább 5 hónapos nem lesz.

A legjobb felvételek a 24-30. hét között készülnek, mert ekkor a baba már több zsírtartalékkal rendelkezik, de még nem túl nagy ahhoz, hogy csak részletkép készüljön róla.

Bár a 34. hétig is tudnak jó képek készülni, ekkor már sokkal lustábbak, kevesebbet mozognak a babák, ezért nehezebben ösztönözhetők helyzetváltoztatásra, ha szükséges.

A 36. hét után már nem érdemes mozizni, mert a babák túl nagyok, többségük befordult és túl kevés a vizsgálathoz a magzatvíz is.

Biztosan jól fog sikerülni a vizsgálat?

Erre sajnos nincsen garancia. Mint fentebb írtuk, vannak babák, akik nem szeretnek együttműködni az ultrahang során, ezért esetükben több türelem kellhet vagy ismétlés.

Vannak ezért praktikák, amikkel rá lehet venni őket a „közreműködésre” (pl. a kismama sétáljon, tornázzon, köhögjön, vagy egyen egy kis csokit).

A mozizásra legalkalmasabb időszak megválasztásán túl azt is javasoljuk a kismamáknak, hogy a vizsgálat előtt ne ürítsék ki teljesen a hólyagjukat (ez még akár jól is jöhet). A szakember úgyis szólni fog, ha ideje meglátogatni a mosdót.

Hogyan vihetem haza a felvételt?

Hozz magaddal egy legalább 4 GByte méretű pendrive-ot és real-time rögzíthetjük neked a teljes vizsgálatot.

Ha képeket is szeretnél rögzíttetni, 4GByte-nál nagyobb méretű pendrive-ra lesz szükség. A felvétel mp4 formátumú. A felvétel során hangot nem rögzítünk.

Ha valaki elfelejtett volna hozni pendrive-ot, akkor 2.500 Ft-os feláron tudunk egy ilyen adathordozót biztosítani.

Ezen kívül, lehetőség van színes fénykép nyomtatására, amelynek ára 1.000 Ft/db.

Mennyibe kerül a babamozi?

A Mens Mentisben a babamozi ára rendkívül kedvező. A piaci árnál olcsóbban, mindössze 8000 Ft-ért lehet részed neked és a családodnak ebben a nem mindennapi élményben.

A babamozi időtartama – a baba viselkedésétől függően – 20-25 perc.

Egészségpénztári számlát tudunk adni a szolgáltatásról!

A rendelés helye: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

SamsungMedisonSideBySide

A Sonarmed Kft-nél visszhangra találtunk.

A Mens Mentis a Sonarmed Kft. által forgalmazott Samsung Medison ultrahang készülékeivel biztosítja
a pontos és korszerű vizsgálatokat.